top of page
908a6294-b60f-45a9-a9c6-8146da886533_edited.jpg

LAURA FONTANALS

Baix elèctric, Guitarra

Professora de guitarra a l'EMM i Conservatori Professional de Sabadell

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Soundcloud

Biografia

Nascuda a Lleida, la guitarrista Laura Fontanals inicià els estudis musicals als 8 anys. Becada dos anys consecutius per l’AIE, obtingué els Títols de Grau Superior en Interpretació de la guitarra clàssica (2011) i en Pedagogia de la guitarra (2012) al Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on va estudiar amb el guitarrista Miguel Trápaga. Posteriorment obtingué el títol de Màster of Music en Interpretació amb perfil de música de cambra (2014) a la Hochschule für Music “Franz Listz” de Weimar, Alemanya, on va estudiar amb Ricardo Gallén (guitarra) i Thomas Müller-Pering (música de cambra). Amplià la seva formació amb un curs certificat d’Estratègies de Màrqueting Musical en Red Social DigiMedial_musik a la Universitat de les Arts (UdK) de Berlin.

Ha complementat la seva formació amb classes magistrals amb diferents guitarristes com Carles Trepat, Leo Brouwer, Margarita Escarpa, David Russell, Àlex Garrobé, Odair Assad, Marco Smaili, Ricardo Gallén, Armando Marrossu, Arturo Márquez o Marco Smaili, entre altres.

 

La seva curiositat per aprendre diferents estils musicals i instruments l’han portat a l’estudi de la guitarra barroca amb Björn Colell (professor de la UdK de Berlin), la guitarra elèctrica jazz amb Mosès Solé (Aula de Música de Terrassa) i Arturo Cabanas (Taller de Músics de Barcelona), i el saxo amb Elena León (Conservatori de Sant Cugat del Vallès).


Ha actuat com a solista amb diferents formacions i orquestres, entre elles amb l’Orquestra Simfònica de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), amb la Jove Orquestra de Ponent (JOP) i amb LleidArt Ensemble. Ha tocat en diferents auditoris nacionals i internacionals. Actualment compagina els concerts solista amb la música de cambra, formant part de diferents agrupacions estables com Banus Duo (clarinet i guitarra), Duo Malibran (soprano i guitarra) i Dos de Lis (violí i guitarra).

 

Ha estat premiada en diferents concursos: Primer premi “Ferran Sors” de la Universitat de Vic pel treball de recerca La guitarra, clàssica amiga de sis cordes; Segon premi en la categoria de Música de cambra al VII Concurs Internacional de cambra amb guitarra al “XII Festival de Guitarra Ciutat d’Elx” amb la formació Dos de Lis; Segon premi al I Certamen Panorama 1526 amb la formació Dos de Lis; Tercer premi en la modalitat de solista de la categoria sènior al 7è i 8è Concurs Internacional Sant Anastasi.

 

Com a pedagoga ha treballat en diferents conservatoris i escoles de música d'Espanya i Alemanya. Actualment és professora de guitarra i directora del Conjunt Linneman a l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell.

 

bottom of page