top of page

BIO

Nascut a Badalona, és Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la UAB (tesi doctoral Cum laude amb Maricarmen Gómez Muntané), llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona i en Història i Ciències de la Música per la UAB, màster (amb Matrícula d’Honor) en Musicologia i Educació Musical per la UAB i Grau Superior de Composició i Arranjaments en música moderna per l’INCANOP. Va estudiar als conservatoris de Barcelona (Superior), de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, cursant piano amb Ramon Porter. Amb Lluís Vergés va estudiar harmonia moderna, arranjaments i composició. Ha assistit a cursos impartits per Lluís Vidal, Joan Albert Amargós, Michel Camilo, Chick Corea, Maria Schneider, etc.

La seva feina es desenvolupa en el camp de la interpretació musical, la composició, la investigació i l’ensenyament. Com a pianista, ha treballat amb formacions de tota mena d’estils, com ara blues, música brasilera, africana, gospel, jazz, teatre, tradicional, sons mediterranis, fados, etc., treballant amb músics com Custom Blend, Vradiaki, Lo Poder del Cant, Txika & Marrabenta, Avenida Brasil, Camàlics, Xarop de Canya, Névoa i molts altres, participant en gairebé una vintena de discos.

És líder del grup SG4 amb un repertori basat en composicions pròpies (www.santigalan.net).

Com a investigador, les seves recents publicacions i comunicacions a congressos internacionals se centren en l’estudi de la teoria musical renaixentista espanyola: (https://independent.academia.edu/SantiagoGal%C3%A1n).

Com a docent, ha treballat en escoles privades i a la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d’altres centres. Actualment és professor d’Arranjaments, Harmonia, Informàtica Musical, Història de la Música i Anàlisi al Taller de Músics on, a més, exerceix de Director pedagògic de l’Escola Superior d’Ensenyaments Musicals.

 

bottom of page