top of page
Opus_One_Sincroto-14.jpg

xavier alern

IDEA, DIRECCIÓ i TRANSCRIPCIÓ. Baix elèctric, guitarres acústica, elèctrica i clàssica, mandolina

Creador i Administrador a Baridà Music Production, S.L.U.

  • Facebook icono social
  • Twitter
  • YouTube

BIO

Nascut a Barcelona, Xavier Alern s’inicià en la música de forma autodidacta als 13 anys profundament influït per la primera etapa creativa de Mike Oldfield. Va començar els seus estudis al Taller de Músics de Barcelona i a l’Escola Luthier d’Arts Musicals, on va tenir com a professors de guitarra als concertistes Vicens Solsona, Arnaldur Arnarson, Fernando Rodríguez, William Waters i Àlex Garrobé.

Va rebre el Premi d’Honor del Grau Mitjà de Guitarra del Conservatori de Sabadell i va obtenir el Títol de Grau Superior d’aquest instrument al Conservatori Superior d’Alacant. També es va diplomar en so professional i producció musical al Centre d'Estudis de la Imatge de Barcelona.

Posteriorment va rebre classes magistrals de guitarristes com ara Zoran Dukic, Oscar Ghiglia, Carles Trepat, Xavier Coll, Nacho Rodes i Hopkinson Smith.

Fortament interessat en la música antiga, va cursar estudis de corda pinçada del Renaixement i del Barroc al Conservatori de Vila-Seca.

La seva inquietud humanística el va dur a estudiar Filosofia i Història i Ciències de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El 2010 va obtenir el Màster en Musicologia i el 2015 es doctorà en Història de l’Art i Musicologia. La seva tesi doctoral va merèixer el Premi Extraordinari de Doctorat de 2015.

 

Xavier Alern té una personalitat versàtil que abraça diferents facetes. Com a docent ha treballat en conservatoris de la categoria de l'ESEM - Taller de Músics, el Conservatori Superior del Liceu o el Conservatori de Música dels Pirineus. També ha estat professor associat de Musicologia de la UAB durant deu anys. Alern és investigador i intèrpret, col·laborador de revistes de divulgació musical i ha estat director del seu propi festival de música antiga

La darrera dècada ha desenvolupat la seva activitat concertística al voltant de la música del Renaixement i del Barroc, formant duet amb el prestigiós llaütista William Waters i amb la seva pròpia formació, Fortuna d'un gran tempo, realitzant més de trenta concerts i recollint un gran èxit de crítica i públic. Amb Opus One ha actuat al Palau de la Música Catalana de Barcelona, a l'Auditorio Nacional de Música de Madrid, a l'Auditori de Girona i al Cartuja Center Cite de Sevilla.

 

Actualment Xavier Alern viu als Pirineus retirat de la docència. El el silenci de les muntanyes compon el seu primer disc, dirigeix el projecte Opus One i organitza el primer Mike Oldfield's Music Festival.

 

bottom of page