top of page

marcos sánchez

Guitarra acústica, guitarra clàssica, guitarra elèctrica

Professor de guitarra de l'Escola Municipal de Música de Santpedor.

BIO

Nascut a Sabadell, va començar a tocar la guitarra als nou anys. Més endavant va estudiar a la prestigiosa Escola d´Arts Musicals Luthier de Barcelona amb els mestres Xavier Coll, Àlex Garrobé i Fernando Rodríguez.

Va obtenir excel·lent al Grau Professional en tots el cursos de guitarra i de música de cambra, i va finalitzar el Grau Superior de Guitarra al Conservatori Superior de Música Oscar Esplà d’Alacant, obtenint també l’excel·lent en tots els cursos.

Ha rebut classes magistrals de concertistes de la categoria de Arnaldur Arnarson, Manuel Barrueco, Zoran Dukic, Iván Rijos, David Russell, Hopkinson Smith, José Tomás, Carles Trepat, Marco Socías, etc.

 

Ha realitzat nombroses actuacions, tant com a solista com amb agrupacions cambrístiques per tota Espanya, França, Àustria, Alemanya i Itàlia.

Ha estat membre de diverses formacions cambrístiques al costat de músics com ara Quim Ollé, Anna Puche, Ala Voronkova, Lito Iglesias, etc., o acompanyant al poeta Enric Casasses. També ha realitzat actuacions amb la formació Barcelona Modern Project.

 

Ha estat premiat en diversos concursos internacionals: Primer premi i Premi especial del jurat al VI Concurs de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada en la categoria per a menors de 22 anys. Primer premi en la categoria per a majors de 22 anys al X Concurs de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada. Primer accèssit al XIX Concurs de Música de Cambra Ciutat de Manresa. Tercer premi al Concurso Internacional de Guitarra Clásica Luys Milán de Vila de l’Ollería- Finalista al III Concurso Internacional de Guitarra Ciudad de Vélez-Málaga. Finalista al VII Concurso Internacional Alhambra, etc.

Ha realitzat nombrosos enregistraments en CD, d’entre els quals destaquen: “Lapsus: Música de Cambra - Jordi Rossinyol”. “Toc de Poma – 8 - Josep Mª Mestres-Quadreny”. “Música de Cambra - Anna Bofill Levi” amb Barcelona Modern Project.  També un CD, juntament amb el flautista Quim Ollé, amb obres d’Astor Piazzolla, Toti Soler, Pedro Javier González, Toru Takemitsu i Feliu Gasull.

Ha realitzat i gravat la música de diversos curtmetratges i obres de teatre, com ara Bodas de Sangre-Dos Mujeres de Federico García Lorca (Compañía AK-40S), Haz (Albert Ferran), etc., i ha realitzat gravacions per a Catalunya Música, Radio 2, TV3 i Televisión Española.

 

bottom of page