top of page

xavier rocosa

Flautes travesseres

Professor de flauta travessera a l'EMM "Lluís Soler i Ametller" de Corbera de Llobregat.

BIO

Nascut a Barcelona però arrelat al Baix Llobregat, inicià la formació musical a l’Escola Municipal Julià Canals de Molins de Rei i el grau professional al Conservatori Professional de Música de Badalona. És Professor Superior de Flauta Travessera pel Conservatori Superior de Música de Barcelona obtenint Matrícula d’Honor.

 

Ha rebut classes magistrals dels flautistes Willy Freivogel, Magdalena Martínez, Emilio Galante, Peter Bacchus, Luc Urbain i de música de cambra de la formació Moscow Virtuosi, etc.  

 

Com a instrumentista la seva trajectòria inclou la col·laboració i participació en diverses formacions de música d’arrel mediterrània i amb espai per la improvisació musical. Actualment és membre d’ Old Folcs (música tradicional europea)  i Tribéricus (música tradicional de la península ibèrica), i anteriorment de La Portátil FM (música tradicional catalana), Vradiaki (música grega), Quintet Fibonacci i també amb Xarop de canya i en els seus inicis amb El Sac de Gemecs.

Durant aquestes etapes ha participat en molts concerts i en festivals com ara Festival Ireland-Catalonia (Sitges), Cicle de música Tradicional i popular Tradicionarius (Barcelona), Fira d’espectacles d’arrel tradicional (Manresa), Festival Pirineos Sur (Aragó), Rencontres Mediterraneennes. Adge (França), Festival di música acustica etnica e contemporanea de Trento (Itàlia), etc. També en esdeveniments com ara la Clausura dels Jocs Paralímpics 92, lliurament IV Premi de Jazz de l’SGAE, Cicle Concerts al vestíbul al CaixaFòrum. (Barcelona).

 

Ha participat en diversos enregistraments i també a la ràdio i a la TV. En publicitat va col·laborar amb l’escriptora Isabel-Clara Simó en la difusió de l’obra El professor de música. Recentment ha col·laborat en un disc de la cantautora cubana Markia Sierra. Darrerament està vinculat al projecte musical Opus One que rendeix homenatge a Mike Oldfield i a la publicació del seu primer disc, Tubular Bells.

 

Compagina la seva vessant interpretativa amb l’activitat docent a l’Escola Municipal de Música Lluís Soler i Ametller de Corbera de Llobregat on imparteix classes de flauta travessera, conjunt instrumental, llenguatge musical i sensibilització musical, formant part de l’equip directiu. També és professor de flauta travessera a Els Tallers Musicals de la Societat Coral la Unió de Cornellà de Llobregat. Va ser professor de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas de Cornellà de Llobregat.

Ha publicat un article sobre pedagogia de la flauta travessera a la Revista de didàctica de la música Eufonia.

 

bottom of page