top of page

pito costa

Teclats, producció musical

Músic i productor musical. Director de l'empresa de producció musical Tales So.

  • Facebook icono social
  • YouTube

BIO

Nascut a Badalona i actualment resident al poble del Baell, al municipi de Campelles. És tècnic en operacions d'imatge i so, guia de mitja muntanya de titulació i músic i productor musical autodidacte.

Va començar com a tècnic de so de doblatge als estudis Soundtrack, Estudi-84 i Gestmusic al costat dels enginyers de so Joan Vidal, Joan Sirvent i David Casamitjana. Va treballar com a operador de càmera a les olimpíades de Barcelona’92.

Fins a l’actualitat ha compaginat les tasques de tècnic de so en l’enregistrament de música (Lluís Llach, Carles Cases, Lax´n´busto, Moustaki, etc.) i post-producció de so (Estudi-84, Sonodigi i Duy), juntament amb la composició i producció musical en el sector audiovisual. El 1993, juntament amb Carles Mateu, funda l´empresa Tales So, especialitzada en la creació, composició, realització, enregistrament i producció de bandes sonores i músiques en el sector audiovisual.

Ha compost i produït més de 350 músiques per a espots de publicitat arreu del món: Coca-Cola, Sanex, San Miguel, Fortuna, Repsol, Codorniu, Freixenet, Dodot, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Camy, Cola-Cao, etcètera.

En el món del teatre ha compost i produït músiques per a companyies com ara La Fura dels Baus, La Industrial Teatrera, La Guilla Teatre, Xirriquiteula i La Tal.

Per a la televisió, ha realitzat composicions per als programes: Zona Zàping, Polònia, Cafè d’Idees, Gent de Mercats, Ask Lara, Petits Mestres, etcètera.

Igualment ha treballat en la composició de música per al cinema: Condenados (Isaki Lacuesta), El misterio de Sigena (juntament amb Andrea Motis), The Dragon House (Jon Garaño), etc., documentals i exposicions: 100 aniversari Catalana Occidente, Món Casteller, Méliès al Caixafòrum, Diaghilev, Barcelona Grec Festival, Festival Porta Ferrada, etc.

El 1999 crea el grup de rock simfònic Pi-2, amb la realització de 4 àlbums, l’últim dels quals, Silent Running, va ser catalogat com un dels millors discs de l’any 2.009 per a la revista especialitzada I/O Pages.

La seva passió per la muntanya i els seus coneixements en el sector audiovisual li han permès treballar com a càmera d’alçada en produccions d’escalada i documentals de muntanya per les productores Pix Peak i Estimball Films.

Actualment compagina la seva vida com a músic i muntanyenc amb la impartició de tallers «Perquè té música el cinema?» a la Filmoteca de Catalunya.

 

bottom of page