top of page
7FC90273-12E0-4AC4-B3D8-64DFE07D61C3.JPG

silvia segura

Veu, Baix elèctric

Investigadora doctoranda FPU a la Universitat Autònoma de Barcelona

  • Facebook
  • Instagram

biografia

Nascuda a Sabadell, Silvia Segura cursa els estudis de Grau Professional de piano i guitarra clàssica al Conservatori de la mateixa ciutat i, posteriorment, de guitarra elèctrica, a l’Aula de música Moderna del Conservatori del Liceu. Durant aquesta etapa, s’inicia en l’estudi del baix de manera autodidacta.


Una forta vocació docent la porta a desenvolupar la seva carrera professional principalment en aquest àmbit, treballant com a professora de piano, guitarra, conjunt instrumental, solfeig i harmonia clàssica i moderna a l’Escola de Música Si Fa Sol i a l’Aula de Música A Tempo, també de Sabadell. 


Amb un esperit inquiet i la voluntat d’aprendre tot el possible sobre el fet musical, l’any 2014 comença els estudis de Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona on, l’any 2018, es gradua amb el Premi d’Honor.

 

Tot seguit, estudia el Màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música antiga, obtenint la qualificació de Matrícula d’Honor. La seva carrera acadèmica continua en aconseguir una Beca FPU per a realitzar els estudis de doctorat, amb la tesi Sonidos evocadores del zeitgeist de los ochenta. Una aproximación a los procesos de producción y recepción musical en el pop. El seu interès per l’estudi de la ‘música popular’ i la semiòtica musical es concreta en la publicació de diversos articles sobre aquests temes durant els darrers quatre anys.


Actualment, continua amb els seus estudis de doctorat, mentre segueix exercint com a docent per compte propi. Al mateix temps, es troba iniciant un projecte personal en forma de trio de música folk.
Apassionada de la música de Mike Oldfield des de la infantesa, reprèn la seva enyorada faceta d’instrumentista com a integrant del projecte Opus One.

 

bottom of page